Oud leerlinge: Lies Braakman

Lies Braakman is een oud-leerlinge van mij uit Coevorden. Zij heeft onlangs op 11 april 2015 meegedaan aan een internationaal concours voor studenten ‘Lied-Duo’s’. Het concours was speciaal voor Lied-Duo’s georganiseerd en Lies begeleidde daar de sopraan Claire Lees (Engelse). Het Lied-Duo Lies en Claire behaalden de finale en daar wonnen zij de prijs van de Vereniging van Vrienden van het Lied. Een ware prestatie, dus een oprechte felicitatie voor dit mooie duo!

Lies studeert dit jaar als pianiste af aan de Guildhall School of Music & Drama te Londen. Dit nadat zij twee jaar geleden haar Bachelor had behaald bij het Conservatorium te Groningen bij Nata Tsvereli.

Franka

Hoe heet je en hoe oud ben je?
Ik ben Franka en ben 12 jaar.

Hoe lang speel je al piano?
Ik speel al 8 jaar piano.

Welk muziekstuk speel je het liefst?
De Zwaan uit Het Zwanenmeer van Tchaikovsky.

Wat vind je leuk en wat vind je moeilijk aan pianospelen?
Ik vind de theorie moeilijk, maar liedjes spelen vind ik super leuk.

Wat zou je graag willen kunnen op de piano?
De ‘drie dansen’ van Jurriaan Andriessen.

Wat betekent muziek voor jou in je leven?
Ik word er altijd vrolijk van.

Wat is je favoriete muziekstuk om naar te luisteren en waarom?
Für Elise,  het is zo mooi vloeiend.

Luister je weleens naar klassieke muziek via CD of radio 4?
Nee.

Heb je met je pianospel weleens meegedaan aan een concours, piano-examen of een concert of iets bijzonders of zou je dat graag willen?
Ja, ik heb meegedaan aan het ‘Esdal concours’ en ik ben 2e geworden. Ik ben nu bezig met het voorbereiden van een EPTA Examen.

Tijd voor muziek! Een filmpje van je favoriete stuk of iets wat je zelf hebt gespeeld: